Onlangs bracht ik een bezoek aan Moskou. Een prachtige stad met steeds meer westerse ideeën en trends. In Moskou zet Ziferblat momenteel de lifestyletrend. Ziferblat is een nieuw concept café en betaal je niet per consumptie, maar voor hoe lang je er zit. Het concept is een groot succes en breidt zich uit naar steden als Parijs en Manchester. Ziferblat is inmiddels een begrip in Rusland geworden.

Eenvoudige tijdregistratie

Het idee achter de cafés is om mensen met elkaar in contact te brengen. Echt iets voor de tijd van nu. Bezoekers betalen niet voor de koffie, thee en koekjes, maar ze rekenen wel af voor de tijd die ze doorbrengen in de ruimte. De klok in de vorm van een persoonlijk kookwekkertje, die iedereen krijgt bij binnenkomst, houdt bij hoelang je binnen bent. Een minuut kost in Moskou drie roebel (4 eurocent). Voor het eerste uur komt dat neer op zo’n 2,40 euro. Wie langer dan een uur verblijft betaalt in verhouding minder en na vier uur is het verblijf zelfs gratis.

Ben benieuwd of dit concept met deze vorm van tijdregistratie ook een trend wordt in Nederland. AvanTimes is er ieder geval klaar voor! AvanTimes levert in elke situatie een passende tijdregistratie oplossing. Bel ons gerust, we maken graag een afspraak.

Steven Engering Directeur

P.s. Het woord Ziferblat betekent in het Russisch ‘wijzerplaat’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu