Wereldwijd staat het gemiddeld aantal overuren per week bijna gelijk aan een hele werkdag. Zakelijke professionals over de hele wereld geven namelijk aan zeven uur extra in de week te werken.
In Nederland worden er zelfs nog meer overuren gedraaid. De meeste Nederlandse workaholics geven aan zo’n acht tot twaalf uur per werk over te werken (twintig procent). Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Regus onder meer dan 44.000 mensen uit het bedrijfsleven uit meer dan 100 verschillende landen.

Maandag

Internationaal geeft negentien procent van de werknemers aan slechts twee tot vier overuren per week te maken, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Op maandag wordt er wereldwijd door één op de tien van de zakelijke professionals het meest overgewerkt. In Nederland zijn echter dinsdag en donderdag de dagen waarop de meeste overuren worden gemaakt, 26 procent van de Nederlandse werknemers werkt op een van die dagen het langste door. Op vrijdag luiden we net zoals de rest van de wereld het weekend het liefst zo vroeg mogelijk in en draaien we de minste overuren.

Werk-privé balans

De werk-privé balans lijkt over het algemeen over de hele wereld ver te zoeken; 38 procent van de zakelijke professionals zegt dat ze wekelijks gemiddeld een hele werkdag aan overuren maken. In Nederland lijkt overwerken meer regel dan uitzondering. Slechts 13 procent zegt minder dan één uur over te werken in een week. Ruim de helft van de Nederlanders (58 procent) geeft daarentegen aan minimaal zes extra uren te maken bovenop hun contract. Hiervan werkt maar liefst zestien procent meer dan vijftien uur extra per week.

AvanTimes maakt (over)uren inzichtelijk

AvanTimes denkt met haar tijdregistratie oplossingen graag mee over flexibele werkplekken binnen organisaties. Op deze manier worden lange reistijden geminimaliseerd en andere overuren gecompenseerd.

Steven Engering Directeur

Bron: managersonline.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu