Thuiswerken begint langzamerhand steeds meer gemeengoed te worden onder Nederlandse werknemers. 20 procent van de Nederlandse werknemers werkt minimaal één dag per week thuis. Dat is 5 procent meer dan tien jaar geleden. Ook doen we ons werk steeds langer thuis. In 2014 was dat nog 6,5 uur gemiddeld per week, nu is dat ruim acht uur. Dit blijkt uit de SCP-publicatie Aanbod van arbeid 2016.

Concentratie en efficiëntie

Waarom werken steeds meer mensen thuis? De SCP-onderzoekers lieten zien dat het vooral is om thuis (over)werk af te maken en omdat je je er nu eenmaal beter kunt concentreren en efficiënter kunt werken. Anders gezegd. Thuiswerken gaat veelal gepaard met ongestoord kunnen werken en geen reistijd (geen files) kent.

Ook vanuit werkgeversperspectief wordt thuiswerken meer en meer geaccepteerd. Werkgevers zagen voorheen alleen de nadelen, zoals weinig controle over uitgevoerde taken en worden alle uren wel echt gewerkt. Terwijl er veel voordelen te noemen zijn, zoals eerder al genoemd. Belangrijk bij thuiswerken is dat de medewerkers op de juiste manier worden aangestuurd. Flexibel werken op afstand vraagt om een andere manier van samenwerken, andere rollen, organisatiestructuur, nieuwe vormen van leiderschap. Managers moeten anders gaan sturen. Niet meer op het aanwezig zijn en uren maken, maar de resultaten van het werk zijn belangrijk.

AvanTimes maakt thuiswerken inzichtelijk

AvanTimes denkt met haar tijdregistratie oplossingen graag mee over flexibele werkplekken.

Steven Engering Directeur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu