Onze arbeidsmarkt is volop in beweging. Sinds 2003 zijn er meer dan een half miljoen banen bij gekomen, maar het aantal mensen met een vast contract is met ruim een half miljoen gedááld. Dat betekent dat Nederland inmiddels een flink aantal flexwerkers kent. Dat het aantal flexwerkers in ons land de afgelopen jaren drastisch is toegenomen, was al bekend.

Flexwerken

Maar dat Nederland Europees koploper dreigt te worden, is nieuw. Alleen Spanje heeft met 24 % van de beroepsbevolking meer flexwerkers dan Nederland (21,7 %), blijkt uit onderzoek van de banensite Glassdoor, die zich baseert op cijfers van de Oeso. Portugal neemt met 21,5 % de derde plek in.

Wat betekent deze ontwikkeling voor de manier waarop bedrijven in Nederland haar processen inricht?

Wat betekent dit voor het HR-beleid? Hoe worden verlof- en gewerkte uren georganiseerd en gecontroleerd?

Tijdregistratiesoftware als oplossing

Flexwerken en tijdregistratie zijn naar mijn mening prima te combineren, mits de juiste IT voorzieningen zijn getroffen. AvanTimes biedt hierin prima web based tijdregistratie oplossingen. De iTR-100 is een ideaal tijdregistratiesysteem en biedt uitgebreide mogelijkheden om de gewerkte uren bij te houden.

Daarnaast is het eenvoudig om van elke werknemer realtime overzichten van vrije dagen in te zien. Tegelijkertijd kunt u zien of er vakantiedagen zijn ingepland. Voor werknemers is het met AvanTimes eenvoudig om via PC afwezigheidsaanvragen te versturen. Het biedt vervolgens de manager de mogelijkheid om deze aanvragen te autoriseren. De werknemer ontvangt bij een goedkeuring of een weigering van de afwezigheidsaanvraag direct een melding. Dat is pas flexibel werken!

Het organiseren van flexwerk vraagt wat mij betreft om flextijdregistraties. Met AvanTimes natuurlijk……

Steven Engering Directeur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu