Bent u wel compliant? Wordt deze vraag u weleens gesteld? De laatste tijd is compliancy trending topic binnen het bedrijfsleven. We kennen inmiddels allemaal de AGV (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Op 25 mei aanstaande zal de AGV van kracht zijn. Veel is er al over geschreven, wat mag wel, wat mag niet en vooral: hoe moet je dit allemaal regelen. Elke organisatie zal in ieder geval voor 25 mei AGV compliant moeten zijn.

Toename aan controle en regelgeving

Het bedrijfsleven ziet zich in toenemende mate geconfronteerd met strengere regelgeving en de soms grote gevolgen van het niet naleven van die regels. Deze toenemende controle vanuit overheden komt voort uit de kredietcrisis. Onderzoek na de kredietcrisis heeft aangetoond dat er van compliancy bij Amerikaanse banken geen sprake was. Wèl van bedrog en onverantwoordelijk en crimineel gedrag door de financiële maffia, wat uiteindelijk leidde tot het opstellen van een Corporate Goverance Code.

Internationale compliancy

Daarnaast zien we vanuit internationale overheden meer wet- en regelgeving op ons af komen. Exporterende en ook importerende bedrijven komen direct of indirect in aanraking met verscherpte wet- en regelgeving rondom Douane en douaneprocessen. Om bedrijven te controleren heeft de overheid al sinds 2008 een zogenaamde AEO (Authorised Economic Operator) in het leven geroepen. Een AEO status  (Authorised Economic Operator) is een certificaat dat door de Douane wordt afgegeven aan bedrijven die internationaal actief zijn. Hierin staat precies beschreven waaraan organisaties moeten voldoen om compliant te zijn.

Gaat u im- of exporteren naar een land buiten de EU dan heeft u direct of indirect te maken met de complexe wet- en regelgeving van de Douane. Zo moet uw organisatie aan een groot aantal veiligheidscriteria voldoen. U moet bijvoorbeeld kunnen aantonen wie, medewerkers maar ook bijvoorbeeld leveranciers, en wanneer betrokken is bij het productieproces binnen uw organisatie. Om dit dagelijks te controleren is lastig maar ook moeilijk aan te tonen. Dit werkt feitelijk alleen wanneer u over een sluitend toegangscontrole systeem beschikt. Met  toegangscontrolesoftware regelt u wie, medewerkers en of leveranciers, toegang hebben tot bepaalde ruimtes en op bepaalde tijden. Toenemende compliancy zien we bijvoorbeeld ook in de voedings- en levensmiddelenindustrie, waar eenzelfde situatie zich voor doet.

AvanTimes biedt oplossing voor compliancy

Uiteindelijk is een goede controle van bedrijfsprocessen onmisbaar in elke organisatie. Slimme registratie software is hierin een belangrijke schakel. Bijvoorbeeld met de aankomende AGV bieden wij met onze HR module en urenregistratiesystemen een prima oplossing. En met onze toegangscontrolesoftware een oplossing om controle en veiligheid te bieden. Ook levert AvanTimes hardware om deze deuren te schakelen.

Wij helpen u graag veranderingen het hoofd te bieden! Neem eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

Steven Engering Directeur

AvanTimes is de software specialist op het gebied van personeelsplanning, urenverantwoording, tijdregistratie en toegangscontrole.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu