De commotie rondom het in gang zetten van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is momenteel wel hét nieuws. Veel is er al over geschreven, wat mag wel en wat mag vooral niet volgens de richtlijnen van de AVG. Er is nog altijd veel onduidelijk.

Afgelopen week kreeg ik de volgende vraag voorgelegd.

´Kan een werknemer verplicht worden door een werkgever vingerafdrukken af te staan, als dit niet vanwege veiligheidsvoorschriften noodzakelijk is?´

Een interessante vraag, die wellicht bij meer bedrijven speelt.

Het verwerken en dus het verzamelen van vingerafdrukken is op grond van de AVG verboden. Tenzij er een beroep op een uitzondering mogelijk is. Op grond van de Uitvoeringswet AVG (UAVG) is het verwerken van deze bijzondere categorie persoonsgegevens om een persoon uniek te identificeren slechts voor beveiligingsdoeleinden toegestaan.

Daarnaast geldt dat als bedrijven rechtmatig deze gegevens verwerken, zij altijd gehouden zijn aan alle andere eisen van de AVG, waaronder het treffen van passende en specifieke veiligheidsmaatregelen. Daarbij mogen de gegevens niet langer worden bewaard dan voor het doel noodzakelijk is en moeten ze worden vernietigd zodra het kan.

Gevolgen

Het criterium van de regeling in de UAVG betekent dat het gebruik van vingerafdrukken noodzakelijk moet zijn voor de beveiliging van de toegang van gebouwen of ICT-systemen. Het vastleggen van de biometrische gegevens moet verder proportioneel zijn en noodzakelijk voor de toegangscontrole.

In ieder geval verzet de regeling in de AVG en UAVG zich tegen het gebruiken van vingerafdrukken van een werknemer voor andere doelen dan authenticatie en beveiligingsdoeleinden. Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken beantwoordt momenteel Kamervragen over tijdregistratiesystemen op basis van vingerafdrukken. Overigens is het aan de Autoriteit persoonsgegevens en uiteindelijk aan de rechter om te beoordelen of in een specifiek geval van verwerking van biometrische gegevens rechtmatig wordt gehandeld.

AvanTimes biedt oplossing

Uiteindelijk is een goede controle van bedrijfsprocessen onmisbaar in elke organisatie. Slimme registratie software is hierin een belangrijke schakel. AvanTimes biedt zowel tijdregistratie met vingerprint, maar ook prima alternatieven zonder vingerprint!

Neem eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag veranderingen het hoofd te bieden.

Steven Engering Directeur

AvanTimes is de software specialist op het gebied van personeelsplanning, urenverantwoording, tijdregistratie en toegangscontrole.

Bron: salarisnet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu