Werkt u nog met Excel? Zoek voor de aardigheid eens op Google met zoektermen als ‘Excel formules’ of ‘Excel help forum’ en je wordt overspoeld met zoekresultaten. Vele afdelingen, waaronder financiële, werken met Excel voor analyses en rapportages. Betrouwbaar en vertrouwd. Denkt men.

Niet betrouwbaar

Echter naarmate de complexiteit toeneemt, groeit het gevaar op fouten en dat kan een onbetrouwbaar rapport opleveren. Met soms grote gevolgen als resultaat. In 88 procent van de Excel sheets staan fouten, volgens financieel onderzoeksbureau Marketwatch.

Waarom dan toch vasthouden aan spreadsheets? Hier is onder meer sprake van koudwatervrees, oftewel angst om op iets anders dan het bekende over te stappen.

Niet interactief

Doordat veel mensen binnen de organisatie hun eigen Excel sheets maken, ontstaat er een wildgroei aan overzichten, waarbij iedereen zijn of haar eigen waarheid creëert. Omdat Excel niet interactief is, is de toelichtende verklaring dus niet altijd voorhanden. Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Informatie moet interactief zijn en vragen direct beantwoorden op basis van complete en actuele informatie.

Niet overzichtelijk

Bijkomend probleem van Excel is dat overzichten vaak gebaseerd zijn op verouderde informatie en overcompleet zijn. We krijgen soms Excel sheets onder ogen met 12 of meer tabbladen. Wie gaat dat lezen? We spreken regelmatig medewerkers van de afdeling Financiën die uren en dagen met Excel in de weer zijn. Zij hebben zelf toegang tot actuele informatie in het ERP systeem en realiseren zich vaak niet voldoende dat andere collega’s zoals budgethouders, inkopers, verkopers en MT-leden diezelfde behoefte hebben.

AvanTimes geeft u de juiste tools

AvanTimes geeft u de juiste tools! AstrowSuite biedt u, naast een compleet uitgerust tijdsregistratiesysteem, de mogelijkheid tot aanwezigheidscontrole en kostenplaatsbeheer. Het maken van werkschema’s is kinderspel. U geeft aan wanneer uw mensen aanwezig moeten zijn, wanneer ze een pauze moeten nemen en welke maatregelen u wenst te nemen wanneer ze te laat komen of overuren maken.

Neem eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

Steven Engering Directeur

AvanTimes is de software specialist op het gebied van personeelsplanning, urenverantwoording, tijdregistratie en toegangscontrole.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu