REOBIJN BEHAALT TIJD- EN KOSTENBESPARINGEN EN VERHOOGT TEGELIJKERTIJD HET INZICHT IN GEWERKTE UREN MET ASTROW SOFTWARE

Onlangs spraken we met Marko Abbink, financieel manager bij Reobijn. Al jaren werkt Reobijn naar volle tevredenheid met Astrow software, het tijdregistratiesysteem van AvanTimes.

De aanleiding om gewerkte uren te gaan automatiseren

 

Kunststof blijft een groeimarkt door de constante ontwikkeling van nieuwe duurzame materialen zoals bioplastics. Kunststof heeft de toekomst en dat geldt zeker voor Reobijn uit Haaksbergen, producent van kunststof spuitgietproducten. De organisatie heeft de afgelopen jaren grote veranderingen ondergaan, flinke groei gerealiseerd en een automatiseringsslag doorgevoerd. Als gevolg van de groei en toegenomen complexiteit nam de vraag naar snelle en betrouwbare informatie toe. Denk daarbij aan informatie op het gebied van financiën, hoeveelheden materiaal en urenverantwoording. 

De keuze voor Astrow Web

Marko Abbink: ‘Automatisering is de laatste jaren binnen de groep veel belangrijker geworden. Wij waren op zoek naar een volledig tijdregistratiesysteem in verband met de toename van het aantal personeelsleden en zaken als vakantieplanning. Zo zijn we destijds overgestapt van de prikklok met kaarten naar het Astrow tijdregistratiesysteem van Avantimes. In het begin moesten mensen eraan wennen, maar dat duurde niet lang.’

Meer inzicht en minder kans op fouten

Sindsdien werkt Reobijn naar volle tevredenheid met het tijdregistratiesysteem van AvanTimes. Dat houdt in dat overuren, verlofaanvragen, aan- en afwezigheden maar ook de pauzes van iedere werknemer automatisch geregistreerd worden. Reobijn combineerde destijds de implementatie van Astrow software met de verbetering van de administratieve processen. De oplossing van AvanTimes heeft geresulteerd in meer inzicht in de werknemers en minder kans op fouten. ‘Voorheen moesten de klokkaarten worden afgelezen en handmatig geregistreerd in de administratie en dat kostte erg veel tijd en daarbij was het verwerken foutgevoelig. Nu is dat verleden tijd. In de fabriek werken we tegenwoordig met veel uitzendkrachten en vaste krachten, totaal 70 tot 80 werknemers. De oude werkwijze met klokkaarten nakijken en overtypen in het systeem en Excel als overzicht voor verlofaanvragen, kon gewoon niet meekomen met onze groei. Sinds vorig jaar is ook Final Plastics overgestapt van de prikklok naar Astrow software. En ook dat is naar volle tevredenheid verlopen. We hebben inmiddels véél meer stuurinformatie. 

Uitbreiding

Inmiddels liggen er alweer nieuwe plannen op tafel en wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van een duurzame productiefaciliteit. De uitbreiding van ruim 2.000 m2 biedt de mogelijkheid om grotere spuitgietmachines te installeren die grotere producten kunnen maken. Hierdoor kan Reobijn haar klanten een breder pakket aanbieden en nog beter van dienst zijn. In totaal zal Reobijn na de realisatie van de uitbreiding aan circa 100 medewerkers werkgelegenheid bieden.

Reobijn is een internationaal georiënteerd kunststof spuitgietbedrijf met circa 80 medewerkers, opgericht in 1959 met inmiddels twee zusterbedrijven in dezelfde bedrijfstak. Final Plastics en Kennemer Plastics in Wieringerwerf. De totale groep heeft meer dan 150 medewerkers en 80 spuitgietmachines.

Reobijn levert hoge kwaliteit in combinatie met grote flexibiliteit, korte levertijden en lage kosten. Aan een breed scala van klanten in bedrijfstakken als de automobiel- en voedingsmiddelenindustrie, de proces en elektrotechnische industrie en de sanitair- en verwarmingssector levert Reobijn kunststof halffabrikaten en eindproducten voor zeer uiteenlopende toepassingen.

Van eenvoudige tijdregistratie tot geavanceerd softwaresysteem
een oplossing op maat

Wilt u meer weten over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op