Langs de oever van de Zaan in Zaandam, staat de fabriek van Jansens en Dieperink. Een bedrijf dat internationaal hoog aanzien geniet. – Renske Bennink

In de afgelopen 60 jaar heeft Jansens en Dieperink een naamJansens en Dieperink opgebouwd als specialist in het ontwerpen, vervaardigen en op locatie assembleren van aluminium en RVS silo’s en zwaartekracht mengers. Van klein formaat tot bijzonder groot. Vanuit de hele wereld komen de aanvragen binnen. De door hen zelf ontwikkelde, unieke werkwijze met modulaire segmenten maakt dat ze aluminium silo’s en zwaartekrachtmengers in elke maat op elke locatie ter wereld kunnen bouwen.
De segmenten worden in de fabriek in Zaandam klaar gemaakt om per vrachtwagen en zeecontainer naar klanten in de hele wereld te verzenden. Op locatie worden de flenzen van de segmenten met bouten aan elkaar bevestigd. Daarna worden de silo’s aan de binnenzijde hermetisch dichtgelast. “Omdat we dit al jaren doen, weten wij alles van de hoge kwaliteitseisen en veiligheidsvoorschriften die in de internationale petrochemische industrie gelden,” stelt Martin van Huizen, IT- Manager bij Jansens en Dieperink.

Toegangsbeveiliging en aanwezigheidregistratie
“Er werken zo’n 120 mensen in Zaandam,” gaat Van Huizen verder. “Het merendeel is in vaste dienst en zo’n 95% werkt full-time. De fabriek draait van half zeven tot vier uur. Het kantoorpersoneel heeft minder strakke uren. De mensen die veel contact hebben met het buitenland houden met hun werktijden rekening met eventuele tijdverschillen. In het buitenland werken we gedeeltelijk met eigen personeel. De rest wordt ter plekke ingehuurd. De uren die door personeel in het buitenland worden gemaakt schrijven we op projecten weg. Dat loopt via ons urenregistratiesysteem.”

Jansens en Dieperink“Sinds medio 2007 worden onze deuren beveiligd met GS-Door. De aan- en afwezigheid registreerden we met Astrow Compact. Inmiddels hebben we Astrow Compact uitgebreid naar Astrow Plus. In Astrow Plus kunnen meer automatismen worden toegevoegd en dat was voor ons efficiënter in verband met het aanwezigheidstableau, het PIP (Personal Indication Panel) . Het aanwezigheidstableau is voor ons belangrijk,” vervolgt Van Huizen zijn verhaal. “Niet alleen weten de receptionistes/telefonistes en leidinggevenden altijd wie er binnen is , maar we voldoen ook aan diverse wettelijke verplichtingen: we kunnen op elk moment van de dag een lijst van aanwezigen overleggen.”

“Hier in Zaandam staan meerdere gebouwen en hallen los van elkaar. We werkten met een systeem dat niet meer aan onze wensen voldeed. Daarnaast waren er plannen om een nieuw kantoor neer te zetten. Graag wilden we alles in één systeem. We zijn dus heel bewust op zoek gegaan naar een partij die én toegangscontrole én aan- en afwezigheidsregistratie kon leveren. Daarnaast moest het systeem een mogelijkheid tot uitbreiding hebben. We hebben dan ook bewust gekozen voor een systeem dat meer mogelijkheden heeft dan aan- en afwezigheidregistratie. Zo loopt er op dit moment intern een project om Astrow Plus te koppelen aan ons salarissysteem,” legt Van Huizen uit.

AvanTimes
“Ik had de heren van AvanTimes al eens op een beurs ontmoeten duJansens en Dieperinks hebben we ook hen uitgenodigd om hun aanbod te doen,” blikt de IT- manager terug. “Steven Engering heeft goed geluisterd naar onze wensen en het voorstel kwam in alle opzichten het dichtst bij ons ideaal.” Op de vraag hoe één en ander vervolgens is gaan rollen antwoordt Van Huizen: “Eerst zijn alle klokken in de verschillende hallen vervangen. Daarna is er een proefopstelling gemaakt, want het nieuwe pand was nog niet opgeleverd en de PM900 kaartlezer moest ook geïntegreerd worden in het systeem. De proefopstelling werkte direct. Toen uiteindelijk het nieuwe pand werd opgeleverd is daar meteen GS Door geïmplementeerd. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar Gerrit Bok heeft niet gerust totdat het in orde was.”

Kracht
Volgens Martin van Huizen is dat, naast de goede producten, ook de grote kracht van AvanTimes. “Wij waren niet op zoek naar een ‘dozenverkoper’. AvanTimes gaf ons de indruk een bedrijf te zijn, waar serieus wordt omgegaan met producten en service. Bij vragen en problemen denken ze mee en als we zaken intern niet kunnen oplossen, kunnen ze op korte termijn uitsluitsel bieden. De service gaat ver,” herinnert Van Huizen zich een mooie anekdote. “Gerrit Bok was in Zaandam om een probleem op te lossen. Toen alles weer draaide, vertrok hij weer richting Woerden. Hij was al bij Utrecht toen bleek dat ons netwerk een storing gaf. Gerrit is direct omgekeerd om het euvel te verhelpen. Geweldig!”

Menu