BLOG

Thuiswerken bij sneeuw, storm of ijzel. Mag dat?

Het is winter en dat betekent dat we soms te maken krijgen met hevige sneeuwval, ijzel of een storm. Dit kan ervoor zorgen dat we niet op het werk kunnen komen. Maar dat betekent niet dat we zomaar kunnen beslissen om thuis te werken. Thuiswerken is namelijk geen recht, maar een afspraak tussen de werknemer en de werkgever. En die afspraak kan per situatie verschillen.

Dit blijkt ook uit een recent artikel op NU.nl, waarin een arbeidsrechtadvocaat uitlegt dat de werkgever een thuiswerkverzoek ongemotiveerd mag afwijzen, bijvoorbeeld als er een belangrijke vergadering is of een klus die alleen op de werkplaats gedaan kan worden. Alleen als het echt onmogelijk is om op het werk te komen door extreme weersomstandigheden, kun je een beroep doen op goed werkgeverschap. Dan moet je wel alternatieven aanbieden om het werk thuis te doen of later in te halen. En dan nog kan de werkgever dit weigeren.

Flexibel werken

Dit klinkt misschien niet erg flexibel, maar gelukkig is er een oplossing. AvanTimes biedt met Astrow een urenregistratiesoftware die helpt om eenvoudig werkuren bij te houden. De Astrow tijdregistratie software maakt het mogelijk om overal en altijd uren te registreren, of je nu thuiswerkt, op kantoor of onderweg.

AvanTimes maakt het mogelijk om met behulp van Astrow flexibel te werken, ook in extreme weersomstandigheden. Geen zorgen dus, over het missen van uren of het verliezen van overzicht. Het werken met Astrow kan gewoon waar en wanneer je wilt.

Meer weten over flexibel werken? Neem dan contact met ons op of plan hier een gratis demo in en ervaar hoe eenvoudig urenregistratie kan zijn.

Paul Pultrum, Marketeer

bron: nu.nl