ZWiers vleeswaren heeft volledige urenregistratie geautomatiseerd

'Om grip te blijven houden op de gewerkte uren, hebben we alles ondergebracht in Astrow, het tijdregistratiesysteem van AvanTimes, aldus Stephan Zwiers.

De aanleiding

Vlees is een voedingswaar dat onder strenge kwaliteitseisen valt, want geen portie vlees is gelijk. En dat is meteen te merken bij Zwiers Vleeswaren. Kwaliteit en ambacht staan hoog in het vaandel bij het familiebedrijf. Van rookvlees tot allerlei speksoorten, alle vleesproducten hebben een authentieke smaak en daarmee behoort Zwiers Vleeswaren tot het topsegment. We spreken met Stephan Zwiers en Leo van den Herik. Stephan Zwiers is directeur en Leo van den Herik is bij Zwiers Vleeswaren actief met de operationele zaken waaronder de urenverwerking van het personeel. ‘´Om grip te blijven houden op de gewerkte uren, hebben we alles ondergebracht in Astrow, het tijdregistratiesysteem van AvanTimes´.

De behoefte

Zwiers Vleeswaren wilde, in verband met de toename van het aantal personeelsleden graag de urenadministratie automatiseren. Van den Herik: ´Vanwege de maandelijks terugkerende hoeveelheid werkzaamheden die wij aan een correcte urenverwerking besteden, zijn we op zoek gegaan naar een geautomatiseerd tijdregistratiesysteem. Dat wil zeggen een automatische registratie van gewerkte uren, pauzetijden, overuren maar ook verlofaanvragen en aan- en afwezigheden van iedere werknemer. Voorheen hielden we alle uren met klokkaarten bij, het handmatig verwerken van alle uren kostte erg veel tijd en bovendien was het foutgevoelig. Om grip te houden op een correcte en volledige urenregistratie van het personeel hebben we eerst alles ondergebracht in het tijd- en aanwezigheidsregistratiesysteem iTR-10. Hiermee konden we destijds snel over.’

Omdat het een webbased oplossing is, is er geen installatie nodig. Later zijn we naar Astrow gemigreerd’, aldus Van den Herik. ‘De voordelen spreken voor zich. Geen handmatige invoer meer, geen uren controle of uitzoeken of de juiste uren zijn gefactureerd. Allemaal verleden tijd. We hebben er geen omkijken meer naar en het is nu veel fijner werken. Er zitten zoveel mogelijkheden in het systeem, we gebruiken momenteel nog lang niet alles,´ aldus Van den Herik.

Efficiënte vewerking van de 'uren' en een perfect inzicht in de gewerkte uren

De oplossing van AvanTimes heeft geresulteerd in meer inzicht in hun werknemers en werktijden, tijd- en kostenbesparingen op de administratie en minder kans op fouten. Stephan Zwiers: ´Voor ons is AvanTimes een bedrijf dat ontzorgt, als er iets is wordt het snel opgelost. We zijn dan ook heel blij met de organisatie AvanTimes.’ Leo van de Herik vult aan: ‘We werken tegenwoordig met veel uitzendkrachten en  verschillende uitzendbureaus. Nu is het zo dat we in Astrow door middel van een urenrapportage heel eenvoudig een uitdraai maken per uitzendbureau. Het is nu zoveel eenvoudiger geworden.’

 

Zwiers Vleeswaren is een moderne vleeswarenproducent uit het Zuiden van het land. Wat ruim tachtig jaar geleden begonnen is als een lokale slagerij, is uitgegroeid tot een ambachtelijke rokerij met landelijke bekendheid.

Van eenvoudige tijdregistratie tot geavanceerd softwaresysteem
een oplossing op maat