BLOG

Aanwezigheidsregistratie voor bedrijven in elke branche

Aanwezigheidsregistratie software voor elke organisatie. Veel bedrijven werken inmiddels al met een aanwezigheidsregistratiesysteem. Hiermee kun je snel zien wie waar aanwezig is en wie afwezig is. Een sluitende aanwezigheidsregistratie heeft meerdere voordelen. Zo maakt het niet alleen communicatie met medewerkers eenvoudiger, maar helpt het ook bij noodsituaties en het efficiënt opstellen van de personeelsplanning.

Aanwezigheidsregistratie. Wat is het?

Een aanwezigheidsregistratie is simpel gezegd een registratie van de aanwezigheid van alle mensen in een pand of panden. Dit omvat niet alleen medewerkers op verschillende afdelingen binnen een organisatie, maar ook bezoekers. In geval van noodsituaties, calamiteit, kan het management of BHV’er snel achterhalen hoeveel mensen er in het pand aanwezig zijn. Naast het automatisch registreren van de aanwezigheid van medewerkers wordt het ook gebruikt als onderdeel van de urenregistratie voor de salarisadministratie. Door de tijd en aanwezigheid van werknemers op de werkvloer nauwkeurig te registreren, kunnen managers controleren of medewerkers niet teveel of juist te weinig uren werken.

Dit zijn de voordelen van aanwezigheidsregistratie software

Een goed aanwezigheidsregistratiesysteem biedt verschillende voordelen. Allereerst maakt het de communicatie met medewerkers eenvoudiger. Dankzij slimme technologie in de rapporten kun je snel zien wie aan het werk is en wie verlof heeft opgenomen. Als manager heb je niet alleen inzicht in de aanwezigen, maar ook in wie momenteel niet bereikbaar is. Dit alles wordt overzichtelijk weergegeven in één handige app. Een ander groot voordeel van een sluitende registratie van alle aanwezigen in een pand, is dat de BHV’er actuele informatie heeft over het aantal mensen in het pand. Dit helpt nooddiensten in geval van calamiteiten en zorgt ervoor dat personeel en bezoekers op tijd naar buiten kunnen worden bij bijvoorbeeld brand.

Snel en eenvoudig registeren

Om snel en eenvoudig aanwezigheid te registreren, is het raadzaam om een toegangscontrolesysteem in het hele bedrijf te integreren. Nadat het systeem is geïmplementeerd, kan de tijdregistratie automatisch worden bijgehouden.

Is aanwezigheidsregistratie verplicht?

Een sluitende aanwezigheidsregistratie is verplicht, lees ook onze blog Arbowet verplicht aanwezigheidsregistratie of de Arbeidstijdenwet (Atv). Voor alle bedrijven is het dus belangrijk om de aanwezigheid van personeel en andere gebruikers in een systeem te registreren. De best mogelijke manier om aanwezigheid inzichtelijk te maken, is door met een slimme oplossing te werken en te kiezen voor het gebruik van een registratie app. Deze oplossing voorkomt dat je voor de aanwezigheidsregistratie papieren gebruikt, waardoor je in één oogopslag kunt zien hoeveel mensen er in het pand aanwezig zijn en een besparing van tijd.

Advies op maat of meer tips? Neem vandaag nog contact op via info@avantimes.nl of bel naar 0348-437070. Wij staan klaar om te helpen.


Steven Engering Directeur