BLOG
Het verzetten de klok met AvanTimes

Zomertijd: de voor- en nadelen van het klok verzetten

De afgelopen jaren was er veel te doen om het jaarlijkse ritueel van de klok verzetten, omdat de Europese Commissie had voorgesteld dat EU-lidstaten zelf mochten bepalen welke standaardtijd ze wilden hanteren, de zomertijd, de wintertijd of de zonnetijd. Hierdoor zouden er in Europa veel onlogische verschillen kunnen ontstaan. Tot nu toe is het verzetten van de klok een jaarlijks ritueel gebleven, maar nog steeds wordt er soms gediscussieerd over waarom we dit doen. Sommige vinden dat het totaal nutteloos is, terwijl anderen juist wel vinden dat er voordelen aan zitten. Meer dan 70% van alle landen houdt de winter- en zomertijd aan.

Bij AvanTimes, uw vertrouwde tijd- en toegangscontrolespecialist, zijn we ons bewust van de jaarlijkse klokverandering. Terwijl de wereld zich afvraagt of het verzetten van de klok nu wel of niet zinvol is, willen wij specialisten in tijdregistratie- en toegangscontrolesystemen enkele inzichten delen.

De voordelen van de zomertijd

  • Extra daglicht: Het vooruitzetten van de klok biedt een extra uur daglicht. Voor bedrijven betekent dit meer productieve uren en mogelijkheden om buitenactiviteiten te organiseren.
  • Economische stimulans: Het extra daglicht stimuleert de economie. Werknemers brengen meer tijd buiten door, wat leidt tot hogere uitgaven aan eten, winkelen en gemeenschapsactiviteiten.
  • Veiligheid: Dankzij het extra daglicht zijn er minder ongelukken.
  • Milieuvriendelijk: Minder behoefte aan kunstlicht tijdens de zomertijd betekent minder energieverbruik en een positieve impact op het milieu.

De nadelen

  • Energiebesparing: Sommigen beweren dat het uurtje tijdsverschil nauwelijks energiebesparing oplevert. In een wereld waar technologie overheerst, lijkt dit effect minimaal.
  • Gezondheidseffecten: Het verzetten van de klok kan een mini-jetlag veroorzaken en de gezondheid van werknemers beïnvloeden.

Efficiënte werktijdbewaking tools

Bij AvanTimes begrijpen we de complexiteit van tijdregistratie en toegangscontrole. Onze oplossingen combineren eenvoudig organiseren met slim uren registreren. Met onze ruime ervaring in implementaties hebben we talloze ‘best practices’ ontwikkeld.

Profiteer direct van onze expertise en zorg dat uw bedrijf soepel meebeweegt met de klok. 🕰️🌞

Meer weten? Neem dan contact met ons op of plan hier een gratis demo in en ervaar hoe eenvoudig urenregistratie kan zijn.

Paul Pultrum, Marketeer

Het verzetten de klok met AvanTimes