Op 1 januari 2016 is de Wet Flexibel Werken (WFW) ingegaan. Deze wet zorgt er voor dat werknemers sinds kort het wettelijke recht hebben om eens per jaar een verzoek in te dienen bij hun werkgever voor wijziging van de werktijden of de werkplek. Gaat deze wet zorgen voor een opleving van Het Nieuwe Werken?

Het Nieuwe Werken

Momenteel duiken de discussies over Het Nieuwe Werken weer op. Zelf bepalen waar en wanneer je je uren maakt: lekker flexibel! Voorstanders van Het Nieuwe Werken vinden het ideaal. Het concept is niet nieuw, alleen de wetgeving is er nu op aangepast.

Veelal wordt gedacht dat het bij Het Nieuwe Werken alleen gaat om thuiswerken. Maar het is meer dan dat. Het Nieuwe Werken is plaats- en tijdonafhankelijk werken. Dit geeft medewerkers een grotere mate van autonomie. Zij krijgen binnen de afgesproken grenzen de ruimte en vrijheid hun eigen werk en tijd in te delen. Dat kan betekenen dat ze niet meer verplicht zijn tijdens de reguliere kantoortijden te werken of altijd op kantoor. Ze kunnen werken waar en wanneer ze willen en is het werk beter te combineren met privéverplichtingen, zoals de zorg voor kinderen.

Tijdregistratie als oplossing

Ook tijdregistratie en Het Nieuwe Werken zijn prima te combineren, mits de juiste IT voorzieningen zijn getroffen. AvanTimes biedt hierin prima web based tijdregistratie oplossingen. De iTR-100 is een ideaal tijdregistratiesysteem en biedt uitgebreide mogelijkheden om de werkuren bij te houden. Zo kunt u de tijd klokken met behulp van het internet. Het maakt dan niet uit waar die uren worden gemaakt. Je kunt ze altijd en overal registreren. Of je nu oud of nieuw werkt, op kantoor, thuis of onderweg.

Dat is pas flexibel werken!

Steven Engering Directeur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu