Met dezelfde capaciteit meer output! Efficiency als kernwoord


Met dezelfde capaciteit meer output leveren! Efficiency als kernwoord.

De personeelskosten bedragen vandaag de dag tussen de 60-80% van de totale operationele kosten. Met dit gegeven kun je stellen dat het personeel nog altijd een belangrijke schakel is voor een organisatie. Zo niet de belangrijkste schakel. Inzicht in HR-kengetallen kan organisaties enorm helpen om personeel beter in te zetten, waardoor de productiviteit wordt verhoogd. Efficiency als kernwoord. De HR-afdeling kan hierin voorzien. Echter een HR-afdeling is veelal te druk met operationele zaken, zoals verzuim, aanwezigheid, verlof en het maken van planningen en roosters. Er wordt nog altijd gewerkt met verlofbriefjes, Excelsheets en het mondeling aanvragen van verlof. Dit kost veel tijd en doordat er veel handmatige handelingen in zitten is de kans op fouten groot.

Weerstand van nieuwe digitale verlofregistratiemethodes

Het invoeren van nieuwe verlofregistratiemethodes blijkt in de praktijk toch niet altijd even eenvoudig. Mensen zijn gewoontedieren en daarom leidt het implementeren van nieuwe ontwikkelingen meer dan eens tot weerstand. Toch is dit wel degelijk nodig, want verlof bijhouden in Excel kan echt niet meer. Als je alle workflows automatiseert, kan het allemaal heel simpel zijn. Je maakt één keer een blauwdruk van de lijst met procedures. Hiermee kunnen manager en medewerker gaan werken; zij kunnen alles volgens de vastgelegde procedures afhandelen. Zodoende wordt de rol van HR meer signalerend dan opererend. Veelal zie je dit niet direct, maar merk je het pas op den duur en wel aan je omhoogschietende productiviteitsgehalte!

Herinrichten van processen is dus het advies! Ondanks alle mogelijke weerstanden die dit met zich meebrengt.

AvanTimes levert in elke werksituatie een passende tijdregistratie oplossing. AvanTimes denkt met haar tijdregistratie oplossingen graag mee over nieuwe manieren van werken. Bel ons gerust, we maken graag een afspraak.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Steven Engering Directeur

AvanTimes is de software specialist op het gebied van personeelsplanning, urenverantwoording, tijdregistratie en toegangscontrole.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Vorig bericht
De thuiswerkplek lonkt steeds meer: betere concentratie en efficiënter werken
Volgend bericht
Nederland is wereldkampioen flexwerken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu