In mijn vorige blog schreef ik dat Nederland wereldkampioen is in flexwerken, maar hoe flexibel wordt er eigenlijk gewerkt? Het Nieuwe Werken 2.0. Bestaat het nog? Ik hoor nog regelmatig mensen spreken over ‘werkdagen’ en ‘kantooruren’. 9-tot-5-op-kantoor-mentaliteit? Het lijkt heel logisch om elke dag naar kantoor te gaan en daar van 8 of 9 ’s ochtends tot 17 of 18 uur ’s avonds te blijven zitten werken.

Nieuwe manier van werken en leven

Op zich is er niets mis met het werken op vaste tijden bij je collega’s op kantoor. Maar het kan ook anders. Met de vrijheid om zelf te bepalen hoe je je doelen bereikt en dus te werken waar en wanneer je wilt. Dit biedt een compleet nieuwe manier van werken en leven.

Activiteit gericht werken

Een ander beeld dat je kunt bijstellen is hoe je naar werkplekken kijkt. Nu wordt kantoor vaak nog gezien als de vaste basis voor elke doordeweekse dag. De plek waar je dagelijks verschijnt, waar je je collega’s ziet en waar je je werk doet. Zie het kantoor eens als een ontmoetingsplaats. Een inspirerende plek waar je jouw collega’s kunt ontmoeten. Kantoor is dan een locatie waar je naartoe gaat om samen te lunchen of voor een gerichte bijeenkomst. Hier staan de persoonlijke ontmoetingen en het fysiek delen van informatie centraal. Zo kies je de plek die het best past bij je activiteit. Dat wordt ook wel ‘activiteitgericht werken’ genoemd.

Wat ook vaak gebeurt, is dat mensen vergaderen en kantoor een-op-een aan elkaar linken. Als je zo naar samenwerken en vergaderingen kijkt, houd je jezelf gebonden aan de dagelijkse gang naar het kantoor. Met een andere manier van kijken weet je dat een overleg op vele manieren kan plaatsvinden; niet in de minste plaats op afstand: videovergaderen met elkaar, een telefonische meeting houden of per chat bij een online document.

AvanTimes maakt werken eenvoudig

Werk neemt een groot gedeelte van de tijd in beslag die je te besteden hebt. Wanneer je anders kijkt naar werk en de manier waarop je dat invult, kun je daar in je leven grote winst mee boeken. Dat is niet alleen voor jou interessant. Het levert minstens zo veel waarde op voor de organisatie waarvoor je werkt. AvanTimes denkt met haar tijdregistratie oplossingen graag mee over nieuwe manieren van werken.

Steven Engering, Directeur

Tip. Op de website werken20.nl vind je alles over het nieuwe werken 2.0.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu