Nu er veelal een rustige periode intreedt is het tijd om uw medewerkers aan te sturen op het opnemen van vrije dagen. Onderzoek toont namelijk aan dat twee derde van de Nederlanders dit jaar vakantiedagen overhoudt.

Goed om te weten, maar ze zijn niet van plan om die op te geven of in te wisselen voor salaris. Hier ligt vooral een kans: bijna 40 procent van de respondenten vindt dat managers moeten stimuleren om vrij te nemen. Uit een eerder artikel uit de Telegraaf blijkt dat het ’stuwmeer’ aan vrije dagen het bedrijfsleven een kostenpost vormt. Het gaat het bedrijfsleven dit jaar maar liefst zeventien miljard kosten. Resterende vakantiedagen zijn immers een verplichting voor de toekomst, voor de werkgever. Stel bijvoorbeeld dat een werknemer ontslag neemt bij het bedrijf, dan is een financiële compensatie de enige mogelijkheid. Die kostenpost drukt op de winst en eventuele investeringsmogelijkheden, en dat is natuurlijk niet wat werkgevers graag zien.

Managers moeten ingrijpen

Hoe zorgt u ervoor dat werknemers niet verdrinken in dit stuwmeer? Het antwoord ligt in het sturen van uren op verlof. Alleen met een duidelijk zicht op de werkdruk en het aantal resterende vrije dagen kunnen managers ervoor zorgen dat er een einde komt aan het overschot en de bijbehorende problemen.

AvanTimes geeft u de tools

AvanTimes geeft u de tools! AstrowSuite biedt u, naast een compleet uitgerust tijdsregistratiesysteem, de mogelijkheid tot aanwezigheidscontrole en kostenplaatsbeheer. Het maken van werkschema’s is kinderspel. U geeft aan wanneer uw mensen aanwezig moeten zijn, wanneer ze een pauze moeten nemen en welke maatregelen u wenst te nemen wanneer ze te laat komen of overuren maken.

Bel ons gerust, we maken graag een afspraak.

Steven Engering Directeur

AvanTimes is de software specialist op het gebied van personeelsplanning, urenverantwoording, tijdregistratie en toegangscontrole.

Bron: www.managersonline.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu