Zijn de voordelen van thuiswerken ‘een grote leugen’?


In de afgelopen jaren zijn de voordelen van thuiswerken breed uitgemeten. We kennen ze allemaal nog wel:

  • geen woon-werkverkeer,
  • betere concentratie,
  • geen ‘nutteloze’ vergaderingen of
  • geoewehoer bij de koffieautomaat
  • vrije invulling van de werkuren

Thuiswerken gaat ten koste van onderlinge samenwerking en werktempo

Thuiswerken was het nieuwe werken. In sentiment is inmiddels gekeerd. In de VS worden de voordelen van thuiswerken ‘de grote leugen’ genoemd. Volgens nieuw onderzoek verdwijnen de productiviteitsvoordelen snel.

Werknemers hebben te weinig zelfdiscipline, zijn thuis te veel afgeleid door privé zaken.

Dit voorjaar verordonneerde IBM duizenden personeelsleden terug te keren op kantoor, ‘of anders het bedrijf te verlaten.’ Dreigende taal! Het oogt een beetje als een paniekmaatregel. Inmiddels heeft het concern 21 kwartalen van dalende winsten achter de rug. IBM is niet de enige. Andere Amerikaanse bedrijven als Yahoo, Honeywell, Bank of America, zorggigant Aetna en winkelketen Best Buy willen ook de mensen weer terug op kantoor.

Concentratie en efficiëntie

Fysieke contacten leiden volgens Honeywell (120 duizend werknemers) tot slimmere ideeën, betere communicatie en snellere besluitvorming. The Wall Street Journaal rekende uit dat het aantal Amerikaanse werknemers dat weleens thuis werkt vorig jaar is teruggelopen van 24 naar 22 procent.

Thuis of op kantoor aan het werk; AvanTimes levert in elke werksituatie een passende tijdregistratie oplossing. AvanTimes denkt met haar tijdregistratie oplossingen graag mee over nieuwe manieren van werken. Bel ons gerust, we maken graag een afspraak.

Steven Engering, Directeur

Bron. Volkskrant

Vorig bericht
Advocatenkantoor heeft gemak van Tijdregistratie
Volgend bericht
Tandheelkundig Centrum Volendam heeft gemak van tijdregistratie oplossing van AvanTimes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu