De laatste tijd wordt er veel geschreven en gesproken over “de digitale fabriek”. Een fabriek waar alles papierloos en geheel geautomatiseerd verloopt. Hoe realistisch is die digitale fabriek en in hoeverre is het noodzakelijk voor productiebedrijven om dit snel te realiseren?

Smart Industry, Digital Manufacturing, Industry 4.0

Ontwikkelingen als robotisering en Internet of Things (IoT) gaan in de toekomst een steeds grotere rol spelen. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het automatiseren van productie steeds goedkoper en verregaander wordt. Integratie van systemen wordt nu al op grote schaal toegepast. Iedereen die ooit de baxter in actie heeft gezien, weet dat robotisering ook voor het MKB niet ver weg meer is.

Krimpende beroepsbevolking

Echter, er komen steeds meer geluiden dat automatisering wordt gezien als oplossing voor het échte probleem: de groeiende personeelstekorten in vele sectoren. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde onlangs een recordkrapte op de arbeidsmarkt. Nu komen er nog genoeg jongeren van school voor alle banen. Na 2021 is dat voorbij: de beroepsbevolking gaat licht krimpen. Voor het eerst sinds eeuwen houdt de beroepsbevolking op te groeien!

Er wordt geschat dat de Nederlandse economie (het bbp) nu al 5 tot 10 miljard euro misloopt door personeelstekorten. Als andere landen er wél in slagen mensen te werven voor nieuwe, innovatieve sectoren kan Nederland internationaal niet meer meekomen.

Automatisering bittere noodzaak

We zijn dus wel genoodzaakt om actief beroepen te reduceren met behulp van automatisering. Als mensen stoppen met ‘oude’ banen die een robot of computer ook kan uitvoeren kunnen ze aan de slag in beroepen waar ze harder nodig zijn.

De volgende actiepunten zijn momenteel nodig

  • Schaf het vaste contract af
  • Betaal mee aan carrièreswitches
  • Maak omscholing eenvoudig

Als beroepen sneller verdwijnen, wordt het belangrijker dat werknemers niet ‘vastroesten’ in hun baan. Ze moeten hun kennis en vaardigheden blijven actualiseren. Een administratief medewerker heeft bijvoorbeeld slechte vooruitzichten in zijn werk. Een vast contract kan dan een onterecht gevoel van zekerheid geven. Iedereen moet beseffen dat een ‘beroep voor het leven’ de grote uitzondering gaat worden.

Als de arbeidsmarkt zo snel verandert, zal de overheid werknemers moeten helpen. De overheid betaalt nu de basisschool en middelbare school en draagt bij aan een vervolgopleiding. Daarna is het geld op. Ook opleidingen moeten zich aanpassen. Nu is omscholing vaak moeilijk. Opleidingen moeten kritisch kijken of die opleidingen korter kunnen. Of dat mensen een groter deel on the job kunnen leren, zodat ze alvast hun nieuwe beroep kunnen vervullen.

Ook wie hetzelfde werk blijft doen, heeft straks vaker bijscholing nodig. De helft van alle beroepen vergt over tien jaar betere digitale vaardigheden dan nu.

AvanTimes is er klaar voor!

De software van AvanTimes is zéér gebruiksvriendelijk uitgerust, waardoor u of uw personeel, geschoold of ongeschoold, werkzaamheden op het gebied van personeelsplanning, urenverantwoording, tijdregistratie kan uitvoeren.

Steven Engering Directeur

AvanTimes is de software specialist op het gebied van personeelsplanning, urenverantwoording, tijdregistratie en toegangscontrole.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu