Werkgevers zijn verplicht om over een urenregistratiesysteem te beschikken. Dat was onlangs de uitspraak van het Europese Hof. Iedere werknemer heeft het recht op een beperking van de maximale arbeidsduur en op dagelijkse en wekelijkse rusttijden. En dat kan alleen worden aangetoond met een urenregistratiesysteem, volgens de Europese rechters.

Urenregistratiesysteem is binnenkort verplicht

Het Hof van Justitie kwam tot deze uitspraak op basis van de vaststelling dat er als er geen systeem is waarmee de dagelijkse arbeidstijd van werknemers wordt geregistreerd, er geen sprake kan zijn van een objectieve en betrouwbare wijze om vast te stellen hoeveel uren er gewerkt is en dus vooral ook hoeveel overuren zijn gemaakt. Dat maakt het volgens de rechters lastig voor werknemers om hun rechten op basis van bijvoorbeeld overuren af te dwingen. Bij gebrek aan een verplichting om een dergelijke registratie te voeren, kunnen de rechten in het Handvest en de arbeidstijdenrichtlijn niet worden gewaarborgd, concluderen de rechters.

Dit betekent dat lidstaten ertoe worden verplicht om een concrete regeling op te stellen waarmee werkgevers een urenregistratiesysteem moeten invoeren. Hoe dat er precies uit moet gaan zien is nog onduidelijk en daarin hebben de lidstaten enige vrijheid. In de uitspraak staat dat lidstaten een regeling voor dit soort systemen moeten uitwerken, maar daarbij wel rekening mogen houden met het specifieke karakter van de verschillende bedrijfsbranches en de specifieke kenmerken van bepaalde ondernemingen, zoals hun omvang.

Uitspraak rechtszaak

Deze uitspraak volgt op een rechtszaak in Spanje. Een Spaanse vakbond wilde via de rechter bewerkstelligen dat de Spaanse tak van Deutsche Bank verplicht werd een systeem in te voeren voor de registratie van het dagelijkse aantal gewerkte uren door het personeel van de bank. Volgens de vakbond kan op die manier worden nagegaan of de vastgestelde arbeidstijden in acht worden genomen en of de nationale verplichting om de informatie over de maandelijkse overuren naar de werknemersvertegenwoordigers te sturen, wordt nagekomen. De Bank verweerde zich met een beroep op een uitspraak van de hoogste Spaanse rechter dat een dergelijke algemene verplichting niet geldt en dat er alleen een register van overuren moet worden bijgehouden. De Spaanse zaak werd doorverwezen naar het Hof van Justitie, die dus oordeelde dat de regels uit het Handvest en de arbeidstijdenrichtlijn leidend zijn.

Hoe nu verder?

Het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal zo snel mogelijk met specifieke richtlijnen moeten komen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Die richtlijnen mag het ministerie zelf invullen, zolang het maar gaat om tijdregistratiesystemen die objectief, betrouwbaar en toegankelijk zijn.

AvanTimes maakt (over)uren inzichtelijk

AvanTimes denkt met haar tijdregistratie oplossingen graag mee. Wij leveren sinds 1983 objectieve, betrouwbare en toegangelijke tijdregistratiesoftware.

Poll: Iedere werknemer moet straks verplicht inklokken?

..

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Steven Engering Directeur

AvanTimes is de software specialist op het gebied van personeelsplanning, urenverantwoording, tijdregistratie en toegangscontrole.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu