Remote working – oftewel: niet meer naar kantoor, maar werken waar je wilt. Zelf bepalen hoe vaak je op vakantie gaat of yogales volgen tijdens de lunchpauze. HR-afdelingen experimenteren volop met regelingen die gelukkigere, gezondere én vooral productievere werknemers moeten opleveren. Met de huidige oververhitte arbeidsmarkt wordt het immers steeds belangrijker om als werkgever zo aantrekkelijk mogelijk over te komen. Employer branding is het HR-toverwoord in 2019.

Voordelen remote working

De voordelen van remote working of ook wel thuiswerken genoemd, zijn de afgelopen jaren breed uitgemeten. We kennen ze allemaal nog wel:

  • geen woon-werkverkeer
  • betere concentratie
  • geen ‘nutteloze’ vergaderingen of
  • geoewehoer bij de koffieautomaat
  • vrije invulling van de werkuren

Flexibiliteit

Werknemers vinden een goede work-lifebalance belangrijk. Met een mogelijkheid voor remote working geef je ze deze vrijheid, het geeft de gewenste flexibiliteit in hun leven. Bovendien scheelt het werknemers reistijd en dé mogelijkheid om te wonen waar ze willen – bijvoorbeeld in het buitenland of op het platteland.

Voor de werkgever

Voor de werkgever scheelt het bovendien kantoorruimte, reiskosten en – het grootste voordeel – ze hebben veel meer keuze in kandidaten voor hun vacatures. Logisch dat thuiswerken vanuit werkgeversperspectief meer en meer wordt geaccepteerd. Werkgevers zagen voorheen alleen de nadelen, zoals weinig controle over uitgevoerde taken en worden alle uren wel echt gewerkt. Terwijl er veel voordelen te noemen zijn, zoals eerder al genoemd. Belangrijk bij thuiswerken is dat de medewerkers op de juiste manier worden aangestuurd. Flexibel werken op afstand vraagt om een andere manier van samenwerken, andere rollen, organisatiestructuur, nieuwe vormen van leiderschap. Managers moeten anders gaan sturen. Niet meer op het aanwezig zijn en uren maken, maar de resultaten van het werk zijn belangrijk.

Maatschappelijke voordelen

Remote working heeft ook maatschappelijke voordelen: minder verstedelijking en overpopulatie van randstedelijke gebieden, minder milieubelasting en minder files. Naar verwachting zorgen files dit jaar voor 67 miljoen verliesuren! Wanneer werknemers die thuis kunnen werken dat af en toe doen, kan dat files schelen. In dit kader organiseert BNR Nieuwsradio op donderdag 21 november voor het eerst de ‘BNR Thuiswerkdag’. Op die dag blijven de studio’s van de radiozender leeg en werken de redacties van de programma’s thuis. BNR roept ondernemend Nederland op om 21 november ook thuis te werken. De radiozender geeft het goede voorbeeld en hoopt dat het bedrijfsleven volgt. Aanmelden kan via deze link 

Thuis of op kantoor aan het werk; AvanTimes levert in elke werksituatie een passende tijdregistratie oplossing. AvanTimes denkt met haar tijdregistratie oplossingen graag mee over nieuwe manieren van werken. Bel ons gerust, we maken graag een afspraak.

Steven Engering Directeur

AvanTimes is de software specialist op het gebied van personeelsplanning, urenverantwoording, tijdregistratie en toegangscontrole.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu