De doktersvilla uit 1900 is in 1980 omgetoverd tot een evenementenlokatie met een geavanceerde keuken waar directeur / eigenaar Luuk Broos de scepter zwaait. – Renske Bennink

De medewerkers van Chalet Fontaine hebben zich in deChalet Fontaine loop der jaren gespecialiseerd in het verzorgen van evenementen en feesten met 20 tot 800 personen. Of het nu gaat om bijeenkomsten in de privésfeer of bedrijfspresentaties en personeelsuitjes; zij zorgen ervoor dat succes is verzekerd. “Chalet Fontaine staat niet op zichzelf. Samen met het moederbedrijf Maison Luuk Catering Service verzorgen we partijen tot 5000 gasten op lokatie,” vertelt Henk Werther, Operationeel Directeur bij Chalet Fontaine & Maison Luuk.

Historie

Toen Luuk Broos 30 jaar geleden in de oude bakkerij van zijn ouders een cateringbedrijf begon, had hij nooit durven dromen dat hij zoveel succes zou hebben. Al snel werd de keuken in het ouderlijk “bedrijfs” huis te klein en liet hij de oude doktersvilla aan de overkant geheel uitbouwen en moderniseren. Er was nu niet alleen een grote keuken, maar ook een feestlokatie gecreëerd. Rondom de villa werd een park aangelegd. Chalet Fontaine was een feit. Werther verhaalt; “Chalet Fontaine is de afgelopen jaren met regelmaat in het nieuws geweest: Frans Bauer, René Froger en Marco Borsato hebben hier miniconcerten gegeven, Sugar Lee Hooper is hier getrouwd, zo ook Rafael van de Vaart en zijn Sylvie. Daarnaast heeft Luuk Broos een Guiness world record met het bouwen van de hoogste champagnepiramide ter wereld.”

Chalet FontaineTijdregistratie

“We doen al het werk met zo’n 45 mensen,” zegt Werther. “Binnen het eigen vakgebied zijn onze medewerkers flexibel in te zetten. Dat kan ook niet anders, we werken regelmatig op lokatie. Naast de vaste ploeg mensen werken er in drukke tijden veel uitzendkrachten bij ons. Deze mensen worden via het uitzendbureau verloond. Verder zijn alle medewerkers ingevoerd in het tijdregistratiesysteem van AvanTimes, waar we sinds eind 2007 mee werken. Vroeger werkten we met maandlijsten. Het verzamelen en verwerken ervan kostte veel tijd en hoofdbrekens; niet iedereen heeft een duidelijk handschrift. Daarnaast was het veel uitzoekwerk, omdat onze diensten zo wisselend door de dag beginnen en eindigen. Op een gegeven moment zijn we gaan werken met een tijdregistratiesysteem met vingerafdruk. Dat bleek geen succes. Er zaten veel fouten in het systeem waardoor uren niet juist werden geboekt en salarissen dus ook niet goed werden uitbetaald. Het regende klachten. Een collega horecaondernemer attendeerde ons op AvanTimes en zo zijn we met hen in contact gekomen. Tijdens het verkooptraject hebben we onze wensen kenbaar gemaakt aan Andor van Velzen. Hij heeft deze wensen vertaald in een systeem. Sinds we de ITR10 aan de muur hebben hangen, verloopt de registratie vlekkeloos. Het systeem sluit naadloos aan op ons salarisprogramma. We besparen zeker 8 man-uren per maand. Uren die we liever aan de kwaliteit van onze dienstverlening besteden!”

Voordelen

“Naast tijdsbesparing, ervaren we nu ook hoe handig het voor de medewerkers is om een helder overzicht te hebben van de gewerkte uren. Vooral in onze branche, waar roosters nooit éénduidig zijn en veel parttimers aan het werk zijn,” gaat Werther verder. Het systeem is gebruiksvriendelijk en nauwkeurig, tenzij er wordt vergeten te klokken. Maar dan hebben we altijd nog camerabeelden, waarop we kunnen zien hoe laat de medewerker is vertrokken.”

Chalet FontaineAvanTimes

“De installatie van het systeem werd begeleid door de consultants van AvanTimes en is bij ons intern opgepakt door de toenmalige stagiaire. Doorgaans hebben we weinig contact met de helpdesk van AvanTimes. De ITR10 doet wat hij moet doen. Als er updates zijn, nemen ze contact met ons op. Die contacten zijn altijd prettig. Indien nodig krijgen we hulp bij de installatie van de updates. Het voelt als een samenwerking,” aldus Werther. “Voorlopig voldoet het systeem aan onze verwachtingen. Er zijn nog genoeg functies die wij nog niet gebruiken. Ik sluit niet uit, dat ons bedrijf nog gaat groeien en dan zullen we zeker in gesprek gaan met AvanTimes om te kijken, hoe één en ander uit te breiden.”

Welkom

Tot slot merkt Werther op: “Ik heb AvanTimes op mijn beurt al weer aanbevolen aan collega’s en ik nodig iedereen die nog twijfelt over de aanschaf van een tijdregistratiesysteem in Kaatsheuvel uit. We laten u graag zien, hoe wij met het systeem werken!”

Menu